Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pelerinaj Grecia cu autocar din Drobeta Turnu Severin


Insotitior de grup: Grigore Emilian

Data de plecare: 13 mai

Durata: 5 nopți( 6 zile)


Servicii incluse:

-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale

-5 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3*

-Ghid insotitor sau teolog din partea agentiei pe traseu

-Deplasare pentru vizite la: Salonic, Meteora, Sf. Nectarie, Atena, Manastirile Sf. Ioan Rusu, Kato Xenia si Sf. Efrem Sirul

Servicii neincluse:

-Asigurare medicala si storno

-Vizitele optionale si intrarile la obiectivele turistice

-Taxa de oras, suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)

-Traversari cu ferryboat (se achita obligatoriu la ghid) Pireu - Insula Eghina si retur + Agiokampos - Glyfa

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Program Detaliat:

Ziua 1. Drobeta Turnu Severin - SALONIC - Riviera OLIMPULUI

La ora 06:00 dimineata, plecam din Drobeta Turnu Severin spre Salonic, al doilea oras ca marime si ca importanta din Grecia. Ne asteapta Biserica Sf Dumitru „Arcul lui Galerius”, construit in 297-299 d.Hr., fosta poarta de intrare spre Via Egnatia, drumul istoric ce lega Rasaritul cu Apusul, decorata cu basoreliefuri ce infatisau imagini din lupta impotriva persilor. Alaturi vom admira „Rotonda lui Galerius”, construita in 306 d.Hr., dupa victoria asupra persilor si transformata ulterior (in secolul al IV-lea) in Biserica Sfantul Gheorghe – astazi, cea mai veche biserica din oras. Pregateste-ti apoi aparatul foto, pentru ca vom admira simbolul orasului: Turnul Alb sau Turnul Insangerat, folosit de la garnizoana si inchisoare, pana la centru de comunicatii, depozit sau laborator meteo. O zona uimitoare pentru a imortaliza primele amintiri ale circuitului nostru. Si cum alaturi de Turnul Alb se afla si Statuia regelui Macedoniei, Alexandru cel Mare, pregateste-te pentru o serie frumoasa de fotografii. Cazare in zona Riviera Olimpului,

Ziua 2. Riviera OLIMPULUI - METEORA - TERMOPILE - ATENA

Mic dejun. Asteapta-te la o zi plina, la fel de frumoasa. Pornim spre Kalambaka, orasul asezat intre munti - poarta de intrare spre Complexul de la Meteora, al doilea cel mai mare centru monastic din Grecia, ca dimensiune si importanta dupa Sf. Munte Athos, aflat in patrimoniul UNESCO. Din cele 24 de manastiri, schituri, chili si pesteri construite de monarhi in sec. IX-XI pe varfurile greu accesibile ale stancilor, pasim in una dintre cele sase manastiri ramase active astazi, in functie de programul acestora, . Urmam apoi drumul spre Atena prin cea mai mare campie a Greciei, Thessalia si prin defileul de la Termopile, unde ne vom aminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au dat viata intr-una dintre cele mai cunoscute batalii din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentul comemorativ. Cazare la Atena,

Ziua 3. Manastirea Sf. NECTARIE EGHINA -ATENA

Dupa micul dejun, ne indreptam apoi spre Pireu, cel mai mare oras-port al Greciei, si ne imbarcam pe feribotul spre Insula Eghina. Ne inchinam in Manastirea Sfanta Treime, ctitorie a Sfantului Nectarie, mare facator de minuni (1846 - 1920), unul din cei mai venerati si iubiti sfinti ortodocsi greci contemporani, care a fost ridicata pe dealul Xantos intre 1904-1910 pe ruinele unei foste manastiri bizantine. Timp liber pentru vizitarea insulei. Parasim Insula Eghina si ne intoarcem la acelasi hotel din Atena pentru cazare.

Ziua 4. ATENA

Mic dejun. Pasim pe strazile uneia din cele mai vechi capitale: Atena, locuita de cca. 7000 de ani. Vizitam Piata Syntagma in care se afla cladirea in stil neoclasic a Parlamentului (fostul Palat Regal) si Mormantul Soldatului Necunoscut, vedem Academia a carei fatada e decorata cu statuia lui Apollo si a Atenei, Universitatea, ,Piata Omonia si Stadionul Olimpic ,Akropole .Timp liber pentru shopping. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel in Atena.

Ziua 5. Manastirile Sf. Ioan Rusu , Kato Xenia - Riviera OLIMPULUI

Mic dejun. Pornim spre Insula Evia, a doua ca marime dupa Creta, legata de partea continentala printr-un pod suspendat. In Prokopi, se afla Manastirea cu Moastele Sfantului Ioan Rusul, nascut in 1690 in Ucraina, fost soldat cazut prizonier si vandut sclav la otomani, moastele fiind acoperite cu o masca din aur si facatoare de minuni. Ne inchinam la Sfintele Moaste si luam pentru acasa ulei sfintit si aghiazma. Pornim spre Grecia continentala si traversam cu feribotul spre Glyfa. Ne oprim in apropiere de Almiros, la Manastirea Kato Xenia. O manastire de maici care pastreaza doua fragmente din Braul Maicii Domnului primite de la Sfantul Munte Athos in secolul al XVI-lea, in timpul unei epidemii de ciuma. Vizitam frumoasa manastire si pornim spre cazarea din zona Riviera Olimpului, .

Ziua 6.

Riviera OLIMPULUI - Manastirea Sf Efrem Sirul- Drobeta Turnu Severin

Mic dejun. Inainte de a pleca spre casa facem un ultim popas intr-un loc binecuvantat la frumoasa manastire inchinata Sf. Efrem Sirul. Aici se pastreaza o parte din mana dreapta a acestuia. Manastirea impresioneaza prin arhitectura de influenta bizantina dar si prin ospitalitatea calugaritelor care ingrijesc ca acest loc sa ramana o oaza de liniste si pace in care simti ca te afli mai aproape de Dumnezeu. Dupa vizitarea manastirii, avem timp sa ne bucuram de ospitalitatea gazdelor care ne vor servi cu cafea, dulciuri si apa. Continuam drumul spre tara si ajungem in Drobeta Turnu Severin cursul serii, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

Cere o oferta