Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pelerinaj Israel

Perioada: 20-25 nov 2024

Tarif: 755 Euro/persoana


SERVICII INCLUSE:

• bilete de avion București – Tel-Aviv – București

• taxe de aeroport,

• bagaj de cala – 20 kg.

• autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație

• 4 nopți de cazare la hoteluri de 3/4*

• demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)

• toate intrările la obiectivele din program

• ghid vorbitor de limba română

• preot însoţitor din partea agenției care asigură asistență duhovnicească

SERVICII NEINCLUSE:

• tips în valoare de 5 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghid în Israel)

• excursiile optionale din program

• mesele de prânz

• cheltuieli personale.

• Asigurare medicala (obligatorie)/ storno

Conditii de plata: 30 % in momentul rezervării si diferența cu 30 de zile înainte de plecare.

Condiții de anulare: dupa înscriere penalizarea de 30%, dupa 20 oct 2024 penalizare 100%

Condiții de realizare grup: in cazul in care nu se înscriu 40 de persoane, pelerinajul nu se realizează si se primesc banii înapoi integral.

Transfer de la/la Drobeta Turnu Severin: se adauga pretul transferului la Otopeni si retur, calculat inainte de plecare, in functie de nr participantilor.

Insotitor Emilian Grigore


Bootstrap Image Preview

PENTRU CEI CARE NU AU REUSIT SA AJUNGA LA MORMANTUL SFANT, DAR SI PENTRU CEI CARE AU FOST DAR SIMT CHEMAREA SA SE ROAGE INCA ODATA ACOLO(ca mine), AGENTIA DE TURISM "TRAVELIANA" ORGANIZEAZA UN GRUP CU PLECARE DIN DROBETA TURNU SEVERIN (adica transfer cu autocar sau microbuz (in functie de nr participantilor) la aeroportul Otopeni si retur, dupa urmatorul program.

Înscrierile încep acum. Suna la 0722265745

Locuri disponibile: 15

Locurile in autocar se distribuie in ordinea înscrierii

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

PROGRAM DETALIAT:

Ziua 1, București – Tel-Aviv

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 18,00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania Tarom. Decolare la ora 20,45 din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 23,20. Cazare la hotel in Bethleem/Hebron.

Ziua 2 :

Ierusalim, Muntele Sion, Man. Sf. Cruce – Bethleem, Biserica Nașterii

Micul dejun. Deplasare spre Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Manastirea Sf. Cruce.

Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron. Laila tov! (Noapte bună!)

Ziua 3 :

Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon

După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată la -420 m. sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron. Be’teavon! (Poftă bună!)

Ziua 4 :

Ierusalim, Muntele Inaltarii – Via Dolorosa

Shalom! (Pace!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron.

Ziua 5 :

Muntele Tabor – Nazareth – Haifa

Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane.

Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Ne indreptam spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).

La capătul a 5 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion.

Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București.

Decolare din Tel-Aviv la ora 23,55, aterizare în București la ora 02,05. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)